Vraag & antwoord

1. Doet het laseren pijn?

Iedereen heeft een andere pijngrens. Sommige mensen ervaren snel pijn, anderen minder snel. Als je de reviews leest zie je dat veruit de meerderheid het mee vindt vallen. Sommigen zeggen zelfs helemaal geen pijn te voelen. Het gevoel hangt sterk af van de plek waar de tattoo zit. Heb je een tattoo op je ribben of op je vingers? Dan is dit gevoeliger dan op je schouder of op je bovenarm. Onze klanten omschrijven het gevoel bij het laseren vaak als een elastiekje dat tegen je huid wordt geschoten.

2. Is ‘pijnvrij laseren’ mogelijk?

Jazeker! Je hoeft zelfs niets te voelen! Gebruik ruim een uur vóór de behandeling een speciale verdovende zalf. Het is wel belangrijk dat je dan zorgvuldig de volgende stappen doorloopt:

  1. Breng de zalf ruim 1 uur van tevoren aan. Let op: breng je de zalf te laat aan, dan werkt het niet!
  2. Breng de zalf 1 mm dik aan. Let op: breng je de zalf te dun aan, dan werkt het ook niet! Wrijf de zalf vooral niét uit.
  3. Plak dit daarna luchtdicht af met huishoudfolie en tape het af..
  4. Wij raden je aan om alles eerst een keer uit te proberen voor je behandeling. Zo kan je zelf ervaren of jouw huid aan een uur van tevoren tijd genoeg heeft en/of je de zalf misschien nog dikker moet aanbrengen.
  5. Doe je alles volgens aanwijzingen: dan werkt het waanzinnig en voel je gegarandeerd niets!

3. Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Uit onze ervaring blijkt:
Je hebt veel behandelingen nodig, reken op zomaar 12 stuks en misschien wel meer. Dit vanwege de huid op handen, hals en gezicht dun is en extra voorzichtig behandeld dient te worden. Wij kunnen geen garanties geven over het aantal behandelingen dat je exact nodig zult hebben. Dit is namelijk afhankelijk van teveel factoren zoals:

-De kwaliteit van de inkt? -Hoe diep is de tattoo gezet?
-Hoeveel inkt is er gebruikt? -Hoever is de tatoeage al vervaagd?
-Hoe oud is de tatoeage? -Op welke plek zit je tatoeage?
-Hoe reageert je huid na de behandeling? -Hoe reageert jouw afweersysteem?

4. Hoe lang duurt het voordat mijn tattoo helemaal weg is?

Als je je tatoeage laat verwijderen, wil je dit uiteraard zo snel mogelijk. Maar, het laten weglaseren van je tatoeage kost tijd. Je lichaam moet de inktdeeltjes zelf opruimen. Niets kan dit proces versnellen. Reken op 2 a 3 jaar tot je werkelijk niets meer ziet.

5. Hoeveel weken moet er tussen de behandelingen zitten?

Wij adviseren 8 weken of langer. Korter is absoluut zinloos. Eigenlijk is de regel: hoe langer de tijd tussen de behandelingen, hoe beter! Je lichaam heeft namelijk tijd nodig om de inktdeeltjes zelf op te ruimen. Niets kan dit proces versnellen. Hoe langer je je lichaam de tijd geeft om de inktdeeltjes af te voeren, hoe meer resultaat je van de behandeling hebt.

6. Krijg je littekens of pigmentverlies?

Als je de nazorg instructies stipt volgt, ontstaan er geen littekens of pigmentverlies. 
Wel kan het zijn dat littekenweefsel dat is ontstaan bij het zetten van de tattoo zichtbaar wordt. 
De onderstaande filmpjes laten zien hoe onze laser van het merk “Quanta Q-Plus C System” werkt. Het richt zich volledig op de inkt van de tattoo en beschadigt de huid niet. Hierdoor krijg je geen littekens op zowel een blanke of donkere huid.
( filmpje witte ballon )
( filmpje donkere ballon )

7. Kun je tatoeages behandelen op een donkere huid?

Ja, wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van de getinte of donkere huid. 

Bekijk hier een van de vele filmpjes! Onze laser beschadigt geen pigment, waardoor je ook geen blijvende “witte” vlekken krijgt. Soms krijgt iemand na de behandeling wel ( tijdelijke ) witte plekjes. Wacht in dat geval met de volgende behandeling totdat dit is hersteld. Bij de één duurt dit wat langer dan bij de ander. Het kan 2 maanden duren en in uitzonderlijke gevallen 2 jaar plus. Dit hangt o.a. af van waar de tattoo zich bevindt en hoe snel je lichaam zelf herstelt.

Belangrijk: sommige mensen met een getinte of donkere huid hebben hypopigmentatie. 
Dit betekent dat je na een wondje een donker vlekje overhoudt. Als je dit hebt, is de kans groot dat je na het laseren ook deze donkere plekjes krijgt. De keuze is in dat geval aan jou: óf je houdt je tattoo óf je laat hem verwijderen en je neemt eventuele donkere plekjes voor lief.)

8. Wat zijn de mogelijke risico’s van een laserbehandeling?

Sommige mensen hebben nergens last van. Anderen ervaren mogelijk het volgende:

Zwelling en een branderig gevoel: 

Direct of enkele dagen na de behandeling kun je een bloeduitstorting krijgen. De huid kan er erg onrustig (rood & paars) uitzien. Zeker wanneer je aspirines, bloedverdunners of alcohol hebt gebruikt voor de behandeling. Geen zorgen! Alles trekt vanzelf weer weg. Het is wel belangrijk is dat je consequent 2x p/d blijft smeren met Alhydran totdat de huid weer helemaal rustig is.

Blaren: 

Je kunt blaren krijgen. Afhankelijk van de grootte van je tattoo kan dit ook echt een grote blaar zijn. Schrik niet! Het ziet er enger uit dan het is. Je hebt een “frictie blaar, vergelijkbaar met een blaar op je voet. Ga niet zwemmen of naar de sauna wanneer je een blaar hebt, totdat je huid volledig is hersteld. Als je de nazorginstructies van kleine en grote blaren strikt volgt, houd je er geen littekens aan over.

Puntbloedinkjes: 

Heel soms krijgt iemand puntbloedinkjes. Dit is vergelijkbaar met pukkeltjes die je iets te hard hebt uitgeknepen. Vaak worden dit kleine korstjes die vanzelf weer verdwijnen. Het kunnen ook tijdelijk witte plekjes worden. Wacht in dit geval met je volgende behandeling tot deze helemaal weg zijn. Uiteraard niet aan de korstjes krabben, want dan kun je littekens krijgen. Plak er voordat je naar bed gaat altijd een pleister overheen, om te voorkomen dat je toch krabt in je slaap.

Jeuk: 

De behandelde plek kan behoorlijk gaan jeuken. Smeren met Alhydran helpt goed tegen de jeuk. Uiteraard niet aan de korstjes of blaartjes krabben, want dan kun je littekens krijgen.

Korstjes: 

Je kunt korstjes krijgen na de behandeling. Deze verdwijnen vanzelf: niet aan de korstjes krabben en de nazorginstructies strikt volgen. Ga niet zwemmen of naar de sauna als je een korstje hebt! Belangrijk is dat je consequent twee keer per dag smeert met Alhydran totdat de korstjes helemaal weg zijn. Blijf daarna eenmaal daags dun smeren om de huid optimaal te laten herstellen.

Witte plekjes: 

Je kunt tijdelijk witte plekjes krijgen na het laseren. Deze trekken vanzelf weer weg. Het is belangrijk is dat je wacht met je volgende behandeling totdat de plekjes helemaal weg zijn. Bij de één duurt dat langer dan bij de ander. Je huid kan na 3 maanden hersteld zijn en er zijn uitzonderlijke gevallen bekend waarbij het 3 jaar heeft geduurd. Het hangt o.a. af van de plek waar de tattoo zich bevindt en van hoe snel jouw lichaam zelf herstelt. UV daglicht helpt bij het herstel, maar het is echt belangrijk dat je je tattoo goed verzorgd met SPF30 of hoger. Zorg dat je tattoo niet verbrand in de zon! 

Donkere plekjes: 

Sommige mensen met een getinte of donkere huid hebben hypopigmentatie. Dit betekent dat je na een wondje een donker vlekje overhoudt. Als je dit hebt, is de kans groot dat je na het laseren ook deze donkere plekjes krijgt. De keuze is in dat geval aan jou: óf je houdt je tattoo óf je laat hem verwijderen en je neemt eventuele donkere plekjes voor lief. Belangrijk: geen zon! Smeren met Sun Blocker! 

Grijze ( blauwe ) waas rondom de tattoo: 

Elk lichaam reageert anders. Soms komt het voor dat de inkt zich niet alleen laat afbreken en afvoeren door de lymphen en je bloedbaan, maar dat de inktdeeltjes ook in je kleine haarvaatjes onder de huid gaan zitten. Dit verdwijnt uiteindelijk vanzelf, maar de duur daarvan varieert tussen de 3 maanden en in uitzonderlijke gevallen soms 3 jaar. Er is niets wat dit kan versnellen. Wanneer je stopt met laseren zal dit proces gaan werken.

9. Bestaat er verschil in blaren soorten?

Er bestaan 2 typen blaren:
1. Een frictieblaar, deze ontstaat door wrijving.
2. Een brandblaar, deze ontstaat door een hittebron.

  1. Frictieblaren Je kunt frictieblaren krijgen als je bijvoorbeeld lang op nieuwe schoenen loopt. Dit komt door de wrijving van je schoen met je huid. De blaar voelt branderig, maar het heeft niets met verbranden te maken. De opperhuid is niet beschadigd. Bij het laseren gebeurt exact hetzelfde. Het branderige gevoel na de behandeling ontstaat doordat de inktdeeltjes onder de huid uit elkaar spatten. Dit veroorzaakt wrijving. De blaar die je hiervan kunt krijgen is dus een frictieblaar. Waarschuwing: er zijn wel degelijk cosmetische tattoolasers die brandblaren en dus littekens veroorzaken. Dit is bij ons niet mogelijk!
  2. Brandblaren Als je kokend water over je heen krijgt, ben je derdegraads verbrand. Je krijgt dan een brandblaar. De pijn houdt dagen aan, je opperhuid is beschadigd en de kans dat je littekens overhoudt is aanwezig. Dit soort blaren krijg je niet van onze laserbehandelingen.Bij blaren is het altijd belangrijk dat je de nazorginstructies strikt volgt. Wij geven je na de eerste behandeling de speciale nazorgflyer mee. Je kunt deze kun je ook hier inzien.

10. Mag je zonnen of onder de zonnebank tijdens de laserbehandelingen?

Zonnen of onder de zonnebank gaan is geen enkel probleem. Volg dan wel de volgende regels:

  1. Ga twee weken vóór en na de behandeling niet zonnen of onder de zonnebank. Als je bruiner bent dan normaal, wacht dan met de behandeling totdat je weer je normale teint terug hebt. Anders overbelast je de huid en dit kun je eventueel kleurverschil gaan zien aan het einde van de behandelperiode.
  2. Smeer je huid altijd in met een zonnebrandcrème met een minimaal factor 30 of hoger. Heb je een huid die niet goed tegen de zon kan? Smeer dan met factor 50 of een sunblocker.


Laat je niet vlak voor je vakantie behandelen, maar liever een week of 3 voor of na je vakantie.

11. Kun je je laten behandelen als je zwanger bent?

Er is nog geen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de gevolgen van het weglaseren van een tattoo tijdens de zwangerschap. Zolang dit nog niet is gedaan, zou ons advies zijn om te wachten met de behandeling totdat je klaar bent met de borstvoeding.

12. Kan ik douchen, sporten of zwemmen na het laseren? Of mag er iets niet?

Na de behandeling kun je alles doen. Je hebt immers geen wondje. Als er wél een korstje of blaartje ontstaat, moet je hier heel voorzichtig mee omgaan. Als deze namelijk opengaat heb je een open wondje en is de kans op infectie groot. Ga dan niet naar het zwembad of de sauna totdat je huid weer helemaal hersteld is. Doe ook niet aan contactsporten ( judo, mma etc.) om te voorkomen dat het korstje of blaartje opengaat. Plak er voordat je naar bed gaat altijd een pleister overheen om te voorkomen dat je toch krabt in je slaap.

13. Waarom is een tattoo weglaseren zoveel duurder dan tattoo zetten?

Bij het zetten betaal je voor de kosten van de inkt, de naald en de skills van de tattoo artist. Om tatoeages te verwijderen heb je een medisch laserapparaat nodig. Van het geld voor dit apparaat zou je ook een nieuwe Porsche kunnen kopen. Ook het onderhoud is op jaarbasis duurder dan het onderhoud van een Porsche. Dat is de reden dat laserbehandelingen niet goedkoop zijn.